fbpx

Grey Goose vodka

Grey Goose destilleres i Frankrig – i Picardie – men ikke på grund af nogen særlig regional interesse. Vodka handler om at strippe alkohol for de fleste af dens kongenere og funky smagsforbindelser. Du kunne gøre det stort set overalt. Men Sidney Frank ville have noget specifikt imod tradition – som ikke i Østeuropa. Han ville have en vodka, som amerikanske forbrugere straks ville forbinde med luksus. Og baretter.

Grey Goose er en smagsoplevelse for kendere

Der var ikke en særlig opskrift eller metode, der drev oprettelsen af mærket. Frank så simpelthen et hul på drikkevaremarkedet: “high end” vodka.

Franks gamble ved brand-booze var meget succesrig. Faktisk enormt, da vodka-mærket blev solgt til Bacardi i 2004 – kun 7 år ind i produktets livscyklus. Salgsprisen? Cirka 2 milliarder dollars. Alt sammen til en spiritus, der er teknisk (hvis meget hemmeligholdt) defineret af dens farveløse, smagsløse, lugtløse “renhed.” Selv frugten, der bruges til at fremstille vodkaens frugtsmag – f.eks. Le Melon, Cherry Noir, La Poire – dyrkes i Frankrig. Hvis Frank ville have et fransk luksusmærke, kunne han opkræve næsten det dobbelte af den normale pris for, i det mindste er processen trofast “fransk.”

Hvis du leder efter nogle produkter selv, skal du bare kontakte os her, og så kan det være, vi kan få flasken hjem til dig.

Vidste du…

Grey Goose, som de fleste vodkaer, sker først efter en grundig og omhyggelig destillation (striber bort kongener, renser, korrigerer al den jazz). Og destillationsanlægget i Picardy bruger 5 søjle-stillbilleder, for ikke at nævne ikke helt de-mineraliseret vand (til karakter), til dette formål.